Az ArtisztikA Zeneművészeti és Kulturális Egyesületet a Zalaegerszegi Törvényszék 2017. június 16-án, Pk.60.017/2017/4. számú végzésével, 2919 sorszám alatt vette nyilvántartásba.

Egyesületünk célja egy olyan közösség létrehozása, működtetése, amely szakmailag elismert és színvonalas tevékenységével járul hozzá, elsősorban Zalaegerszeg város sokszínű kulturális életének folyamatos fejlődéséhez. 
Közös feladatunknak tekintjük

  • az ifjú tehetségek felkutatását,
  • a tehetséggondozást,
  • a könnyűzenei élet szervezett kereteken belüli fellendítését,
  • a könnyűzenei továbbképzés és utánpótlásképzés támogatását,
  • az egyes művészeti ágakban (zeneművészet, képzőművészet, irodalom, táncművészet, színházművészet, filmművészet) működő alkotók, alkotó csoportok tevékenységeinek támogatását, bemutatkozási lehetőségek biztosítását,
  • az élőzene stílustól független népszerűsítését...
  • az egészséges életmódra és a környezettudatos életre való nevelést,
  • a nemzetközi kapcsolatok építését, ápolását,

 A kezdetek:

2018-ban jelentkeztünk az NMI Művelődési Intézet által meghirdetett „135+1=A jövő zenéje” ifjúsági közösségfejlesztő programra, melyen támogatásban részesült az egyesület. A hozzájárulásnak köszönhetően könnyebben megvalósulhatott az immár harmadik éve megrendezett „A zene szárnyán” c. rábapatonai rendezvényünk, ahol május 3-án mutatkozott be a Rábapatonai dalkör.

 

Előadásukban, a népdalcsokor mellett, megszólaltak könnyűzenei dalok zene témában, mint a „Zene nélkül mit érek én…”, „Neked írom, a dalt…”, „A zene az kell…”. A műsorukat színesítette a faluban működő Boleró tánccsoportba járó iskolások (6. osztályosok) árnyjátéka, melyet a fesztivál közös dalához saját maguk koreografáltak meg. A közös alkotói tevékenység közelebb hozta az énekkar és a tánccsoport tagjait, igazi kis csapattá formálódtak.

2019 február 16-án szervezésünkben került megrendezésre a "II. Zalaegerszegi Jam Session Találkozó". A rendezvényen két minikoncert a 'Columbo Jam Unit' együttes és a 'Flight Mode' együttes koncertje után, az örömzenélésen volt a hangsúly, ahol zalaegerszegi és vidéki zenekarok előadóművészei tolmácsolásában hallhattunk közkedvelt, tradicionális rock, blues, pop dalokat különböző felállásokban.

 

 ...  

 

 

 A4Joomla